Fikon och lökar i vinägerlag

Fikon och lökar i vinägerlag
Foto: TV4

Du behöver

  • 1 dl olivolja
  • 1,5 dl balsamvinäger, mörk
  • 1 dl socker, mörkt
  • Ca 10-15 st små steklökar
  • 4 st fikon, färska, hela
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg lökarna i ljummet vatten så blir de lättare att skala.
  3. Skala lökarna och halvera fikonen.
  4. Lägg lökarna i en ugnsfast form.
  5. Salta och peppra.
  6. Ringla över lite olivolja.
  7. Baka lökarna i ugnen i ca 15 minuter
  8. Blanda ihop vinägern med oljan och sockret.
  9. Lägg lökarna i en burk tillsammans med fikonen.
  10. Häll lagen över lökarna och låt stå i kylen över natten.
  11. Servera med scones eller till dukkha.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept