Sötsurt päron med grönpeppar

Sötsurt päron med grönpeppar
Foto: TV4

Du behöver

  • 2 st Anjoupäron, halverade
  • 1 dl sirap, ljus
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk grönpeppar i lag
  • 1 st vitlöksklyfta med skal
  • 100 g fläsk, rökt och finstrimlat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa vitlöksklyftan med skalet på.
  3. Lägg allt i en liten ugnsfast form, det är bra om dem ligger tätt.
  4. Häll över sirapen, vinägern, fläsket och grönpeppar.
  5. Sätt in i ugnen på i ca 40 minuter.
  6. Detta går bra att göra dagen innan.
  7. När päronen är al dente (halvfärdiga), ta ut dem och låt svalna.
  8. Sätt in dem i kylen.
  9. Päronen kan serveras både varma och kalla.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept