Socker och strössel till bär och fil

Socker och strössel till bär och fil
Foto: TV4

Du behöver

Kryddsocker

  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl rörsocker
  • 1 msk muskot, malen
  • 1 tsk muskotblomma
  • 2 krm nejlika, malen
  • 0,5 st apelsin, rivet skal

Syrenblomsocker

  • 5 dl strösocker
  • 2 dl blålila blommor från syren
  • Blad av ringblomma cirka 3-5 st
  • 1 st citron, rivet skal
  • 0,5 st vaniljstång

Solrosströssel

  • 2 dl solroskärnor, krossade
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl pumpafrö, krossade
  • 0,5 st rörsocker
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 tsk kardemummakärnor

Gör så här

  1. Kryddsocker
    Blanda och häll upp i burk.
  2. Syrenblomsocker
    Rensa blommorna från eventuella småkryp, skrapa ur vaniljmärgen ,varva alltsammans i en läcker glasburk.
  3. Låt stå i 2-3 dagar och skaka om då och då tills sockret torkat ut och doftar av sommaräng.
  4. Underbart att baka med eller att använda till färska bär.
  5. Solrosströssel
    Rosta fröna med kryddorna och blanda upp med socker när fröna svalnat.
  6. Mixa fröna lätt, eller stöt i mortel, bra träning!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept