Nektarin- och rostad majssalsa

Nektarin- och rostad majssalsa
Foto: TV4

Du behöver

  • 3 st nektariner, urkärnade
  • 1 st majskolv
  • 0,5 dl mandel, krossad
  • 1 st schalottenlök
  • 1 tsk jalapeno, inlagd finhackad
  • 2 tsk limejuice
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippe färska örter, som t ex gräslök
  • Malen svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Tärna nektarinen och skär loss majskornen från kolven.
  2. Skiva löken tunt och svetta löken i majsolja, tillsätt socker och låt löken karamelliseras lätt.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt alltsammans koka ihop hastigt på hög värme i cirka 2-3 minuter.
  4. Smaksätt med salt och peppar samt gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept