Tinas halstrade havskräftor med rotfrukter och tomat i vaniljbuljong

Tinas halstrade havskräftor med rotfrukter och tomat i vaniljbuljong
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 8 st rensade färska havskräftor
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 st skalade morötter
  • 1 st skalad palsternacka
  • 1 ask gula cocktailtomater
  • 1 st vaniljstång
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär morötterna och palsternackan i strimlor, halvera alla tomaterna. Lägg tomaterna i en kastrull, krossa dom lite med en visp och lägg i den skårade vaniljstången. Häll i 1 msk god olivolja. Låt det hela koka upp. Ställ därefter åt sidan för att svalna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Till servering:Stek havskräftorna snabbt på ryggen, ca 30 s, rulla de därefter i dillen.
  3. Värm på tomaterna igen, lägg i rotfrukterna. Vänd runt de i den varma lagen. De ska vara krispiga. Lägg upp på tallrikar, fördela två havskräftor per man och ringla tillsist över den varma vaniljlagen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept