Tinas halstrade havskräftor med rotfrukter och tomat i vaniljbuljong

Tinas halstrade havskräftor med rotfrukter och tomat i vaniljbuljong
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tinas halstrade havskräftor med rotfrukter och tomat i vaniljbuljong

9 ingredienser

Tinas variant på Pelle Johanssons kräftsallad.

Ingredienser

portioner
  • 8 rensade färska havskräftor
  • 1 dl dill, finhackad
  • 2 morötter, skalade
  • 1 palsternacka, skalad
  • 1 ask gul körsbärstomat
  • 1 vaniljstång
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär morötterna och palsternackan i strimlor, halvera alla tomaterna. Lägg tomaterna i en kastrull, krossa dom lite med en visp och lägg i den skårade vaniljstången. Häll i 1 msk god olivolja. Låt det hela koka upp. Ställ därefter åt sidan för att svalna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Till servering:Stek havskräftorna snabbt på ryggen, ca 30 s, rulla de därefter i dillen.
  3. Värm på tomaterna igen, lägg i rotfrukterna. Vänd runt de i den varma lagen. De ska vara krispiga. Lägg upp på tallrikar, fördela två havskräftor per man och ringla tillsist över den varma vaniljlagen.