Tinas halstrade havskräftor med rotfrukter och tomat i vaniljbuljong

Tinas halstrade havskräftor med rotfrukter och tomat i vaniljbuljong
Foto: TV4

Tinas variant på Pelle Johanssons kräftsallad.

7 september 2009
4

Du behöver

  • 8 st rensade färska havskräftor
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 st skalade morötter
  • 1 st skalad palsternacka
  • 1 ask gula cocktailtomater
  • 1 st vaniljstång
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär morötterna och palsternackan i strimlor, halvera alla tomaterna. Lägg tomaterna i en kastrull, krossa dom lite med en visp och lägg i den skårade vaniljstången. Häll i 1 msk god olivolja. Låt det hela koka upp. Ställ därefter åt sidan för att svalna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Till servering:Stek havskräftorna snabbt på ryggen, ca 30 s, rulla de därefter i dillen.
  3. Värm på tomaterna igen, lägg i rotfrukterna. Vänd runt de i den varma lagen. De ska vara krispiga. Lägg upp på tallrikar, fördela två havskräftor per man och ringla tillsist över den varma vaniljlagen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept