Nyponchampagne

En härlig champagnedrink med smak av nypon. Alkoholfri variant finns också med. Nyponlagen bör kokas dagen innan så att den får stå till sig och bli lite tjockare.

Orkar du inte göra egen nyponsockerlag kan du ta pulvernyponsoppa och vispa ihop till en kraftig smak.

Den är även god som alkoholfri, skippa spriten och ta pommac eller sprite och några droppar lime. Eller fyll upp med ett gott alkoholfritt mousserande vin som Schloss Boosenburg.
Du hittar alla recept från Nyår med Tina

här


23 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 msk nyponsockerlag
  • 4 cl Cointreau
  • 4 cl vaniljvodka
  • Mousserande vin, tex Crement Alcase

Sockerlag

  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 st lime, saften
  • 2 dl nyponskal

Garnering

  • 0,5 dl nyponmjöl
  • 0,5 dl ljust muscovadosocker
  • 0,5 st citron eller apelsin

Gör så här

  1. Sockerlag
    Koka upp nyponskal med socker, vatten och limesaft.
  2. Låt lagen småkoka i 5-7 min.
  3. Låt svalna.
  4. Garnering
    Dra en halv citron eller apelsin runt glasen.
  5. Blanda socker och mjöl på ett fat och doppa de fuktiga kanterna i det.
  6. Lägg in glasen i frysen.
  7. Vid servering
    Häll på 1 cl cointreau och 1 cl vaniljvodka i varje glas.
  8. Häll på det mousserande vinet.
  9. Sila nyponlagen och stänk över ca 1 msk i varje glas.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept