Indisk kycklinggryta med mandel och koriander

Indisk kycklinggryta med mandel och koriander
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Indisk kycklinggryta med mandel och koriander

17 ingredienser

En bra vardagsrätt som dessutom passar bra till matlådan dagen efter.

Mise en place:
Alla ingredienserna framtagna och uppmätta
Stavmixer
Litersmått
Vid kastrull till Grytan
Halvera kycklingen på längden

Ingredienser

  • 3 kycklingbröst, halverade på längden
  • 1 dl sötmandel, skållad (finns att köpa färdig)
  • 1 rödlök, skalad
  • 3 klyftor vitlök, skalade
  • 2 msk currypasta, mild
  • 2 krm malen kanel
  • 1 limefrukt, saft
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 msk honung, flytande
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 dl matyoghurt
  • ev kokosmjölk (lite), för att få det ordentligt mixat

Till stekning

  • 0,5 msk smör
  • 0,5 msk olja, till stekning
  • 1 förp kokosmjölk, light
  • 1 broccoli, i buketter
  • 1 röd paprika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera kycklingfiléerna på längden. Sätt på en vid djup kastrull på spisen, bryn kycklingen i olja och smör. Ta mandel, lök, vitlök, currypasta, kanel, saften från 1 lime, mynta och honung. Häll allt i enlitersmått, gärna av plast. Mixa med en stavmixer, det ska bli en grov massa.
  3. Ta i mixen på kycklingen och låt det fräsa med kycklingen ett par minuter. Häll på kokosmjölken och låt det koka 5 minuter.
  4. Under tiden:Ta tortilla bröd och dela i 4 tårtbitar, lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja och salta. Sätt in i ugnen ca 2-3 minuter.