Benfri kotlettrad med rödbetsråkost och sötsurt fläsk

Benfri kotlettrad med rödbetsråkost och sötsurt fläsk
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Benfri kotlettrad med rödbetsråkost och sötsurt fläsk

13 ingredienser

Gott och nyttigt med rödbetsråkost

Mise en Place:
Gourmetsalt
Svartpeppar på kvarn
Smakskedar i vatten
Parerad fin benfri kotlettrad
Form att lägga köttet i när det ska gnidas in med kryddor
Stekpanna med lock
Lökdipspåsarna uppklippta
Grönsaksskärare
Skål att krama rödbetorna i . Gärna lite större
Kastrull till fläsket
Fläsket uppskuret i tärningar ca 1 ggr 1 cm. Ta bort svålen innan du skär.
4 tallrikar

Innertemp: Ca 62-64 grader
Genomstekt: 70 grader

Ingredienser

  • 500 g kotlettrad benfri (fläskytterfile)
  • 2 förp lökdipp
  • 0,5 msk torkad rosmarin
  • svartpeppar på kvarn

Rödbetorna

  • 3 rödbetor, skalade
  • 0,5 msk malen koriander på burk
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 msk vit balsamvinäger (eller mörk balsamvinäger)
  • salt
  • malen svartpeppar

Sötsurt fläsk

  • 200 g rökt fläsk, i bit, svålen borttagen och skuret i 1 cm tärningar
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Skär kotletten på längden, lägg i en form Sätt en stekpanna på spisen, ta i smör och olja. Knåda in köttet med lökblandningen och rosmarinen. Lägg snabbt ner köttet i stekpannan. Bryn på medelvärme, rulla köttet under stekningen så att det blir jämnstekt. Sätt ev på lock, blir det för varmt, häll i lite vatten.
  2. Lägg det tärnade fläsket med svålen borttagen i en kastrull, häll på sirap och vinäger koka tills köttet är färdigt.
  3. Skiva rödbetorna tunt med en grönsaksskärare, Lägg i en skål. Blanda i koriandern, oljan och vinägern. Salta och peppra. Krama ordentligt!
  4. Lägg rödbetorna i botten, skiva upp köttet och lägg på toppen, strö fläsket över.