Tinas lammlevergryta med tomat och kapris

Tinas lammlevergryta med tomat och kapris
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tinas lammlevergryta med tomat och kapris

9 ingredienser

lammlever kanske inte är en av de mest klassiska rätterna, men gott. Testa!

Ingredienser

  • 0,5 kg lammlever
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 schalottenlökar, skalade
  • 100 g rökt fläsk
  • 1 msk kapris
  • 0,5 msk tomatpuré
  • 1 dl sherry
  • ev lite vatten om den blir för tjock
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Skär lammlevern i stora grytbitar, vänd de snabbt i mjöl, salta och dra på rikligt med svartpeppar från kvarn.
  2. Skär löken tunt, skär fläsket i tärningar. Bryn löken och fläsket ordentligt.
  3. Häll i tomatpurén, låt den brynas med ett par minuter, häll därefter i sherryn. Låt koka ihop, smaksätt med salt och peppar. Precis innan servering lägg i levern och den hackade persiljan, servera med kokt potatis.