Tacos med tempurafriterad flundra

Tacos med tempurafriterad flundra
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tacos med tempurafriterad flundra

21 ingredienser

Den här fantastiska varianten av fisktacos serveras med en tunt skuren sommarkål och salsa verde.

Se fler recept från

Tinas sommarkök

Ingredienser

Tacobröd - Vitt grillbröd med jäst

  • 0,25 förp jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl

Sommarkål

  • 1 vitkål (eller ett halvt huvud sommarkål)
  • 1 msk citron
  • 0,5 krm peppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka dill

Salsa verde

  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • 1 limefrukt, rivet skal + saft
  • 2 klyftor vitlök, skalade
  • sardeller (efter smak)
  • 1 msk kapris
  • svartpeppar, på kvarn
  • olivolja

Tempurasmet

  • 2 ägg
  • 1 dl majsstärkelse

Fyllning

  • 125 g fisk, filead, per person, (efter smak som t ex flundra)

Gör så här

Sommarkål

  1. Skär kålen mycket tunt och blanda med plockad dill.
  2. Pressa över citron och smaka av med olja, riven vitlök, salt och peppar.

Salsa verde

  1. Grovskär örterna, skiva vitlöken tunt, hacka sardellerna.
  2. Blanda allt i en skål tillsammans med limeskalet.
  3. Finhacka sardellerna och blanda ner i skålen tillsammans med kapris.
  4. Mätta med oljan, cirka 0.75 dl.
  5. Dra lite med svartpepparkvarnen över och smaksätt eventuellt med lite mer salt.
  6. Smaka innan du saltar, sardellerna har en ljuvlig sälta som kan räcka.

Tempurasmet

  1. Vispa ihop till en jämn smet, den ska kännas lätt och rinning.
  2. Rör inte för mycket och se till att smeten är kall innan användning.

Friterad Flundra

  1. Doppa fisken i tempurasmeten, fritera tills de är gyllenbruna och lägg ihop med tacosen, cirka 2-3 minuter.