Tacos med tempurafriterad flundra

Tacos med tempurafriterad flundra
Foto: TV4

Du behöver

Tacobröd - Vitt grillbröd med jäst

  • 0,25 pkt jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl

Sommarkål

  • 1 st vitkål huvud, eller ett halvt huvud sommarkål
  • 1 msk citron
  • 0,5 krm peppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 bunt dill

Salsa verde

  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • rivet skal från 1 st lime + saft
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade
  • Sardeller efter smak
  • 1 msk kapris
  • svartpeppar på kvarn
  • olivolja

Tempurasmet

  • 2 st ägg
  • 1 dl maizena

Fyllning

  • 125 g filead fisk per person, efter smak som t ex flundra

Gör så här

  1. Sommarkål
    Skär kålen mycket tunt och blanda med plockad dill.
  2. Pressa över citron och smaka av med olja, riven vitlök, salt och peppar.
  3. Salsa verde
    Grovskär örterna, skiva vitlöken tunt, hacka sardellerna.
  4. Blanda allt i en skål tillsammans med limeskalet.
  5. Finhacka sardellerna och blanda ner i skålen tillsammans med kapris.
  6. Mätta med oljan, cirka 0.75 dl.
  7. Dra lite med svartpepparkvarnen över och smaksätt eventuellt med lite mer salt.
  8. Smaka innan du saltar, sardellerna har en ljuvlig sälta som kan räcka.
  9. Tempurasmet
    Vispa ihop till en jämn smet, den ska kännas lätt och rinning.
  10. Rör inte för mycket och se till att smeten är kall innan användning.
  11. Friterad Flundra
    Doppa fisken i tempurasmeten, fritera tills de är gyllenbruna och lägg ihop med tacosen, cirka 2-3 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept