Sallad på endive, apelsin och varmrökt lax

Sallad på endive, apelsin och varmrökt lax
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Sallad på endive, apelsin och varmrökt lax

10 ingredienser

En ovanlig grönsak som borde få ett uppsving. Väldigt god och passar bra att ha både i sallad och att ugnsbaka.

Mise en place:
Alla ingredienserna framtagna och uppmätta.
1 skål till salladen
1 tallrik med hushållspapper på och det skivade baconet

Ingredienser

  • 2 endiver
  • 3 salladslökar
  • 3 apelsiner
  • 1 förp bacon
  • 1 knippe dill
  • 300 g varmrökt lax
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, saft
  • salt
  • svarpeppar

Gör så här

  1. Lägg baconskivorna på en tallrik med papper på. Kör in i microvågsugnen i ca 3½ min. Det ska bli krispigt. Tiden i microvågsugnen varierar beroende på hur gammal/ny micron är.
  2. Halvera salladen och skär den och salladslöken tunt. Filea apelsinerna och pressa ur saften, lägg i en skål.
  3. Blanda salladen, apelsinfiléerna och löken i en skål. Häll i olivoljan och smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Ta baconet och krossa det fint, det ska bli ett baconpulver. Det bästa är att hacka det med en kniv.
  4. Fördela laxen i 4 cocktailglas. Toppa med salladen och dra lite svartpeppar på toppen. Servera.