Lufttorkad skinka med pepparrot, pinjenötter och ruccola

Lufttorkad skinka med pepparrot, pinjenötter och ruccola
Foto: TV4

Italienskt och superenkelt.

Mise en Place
Rivjärn
Alla ingredienser framtagna, uppmätta och skalade
Stekpanna till rostning av pinjenötter
Större skål till vinaigretten
4 tallrikar

28 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 8 skivor skinka
  • 1 ask ruccolasallad
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 st syrligt äpple
  • 2 msk rostade pinjenötter

Vinaigrette

  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 msk fikonvinäger
  • 0,5 msk honung
  • 1 nypa flingsalt (1 krm)
  • 0,5 krm svartpeppar från kvarn, ca 2-3 drag

Gör så här

  1. Sätt en torr stekpanna på spisen.
  2. Fördela skinkan på tallrikar. Lägg ruccolan i en skål, ta i pepparroten. Skiva äpplet tunt och blanda med salladen. Rosta pinjenötterna.
  3. Blanda vinaigretten och häll över. Fördela salladen på tallrikarna, strö över de varma pinjenötterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept