Lufttorkad skinka med pepparrot, pinjenötter och ruccola

Lufttorkad skinka med pepparrot, pinjenötter och ruccola
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Lufttorkad skinka med pepparrot, pinjenötter och ruccola

10 ingredienser

Italienskt och superenkelt.

Mise en Place
Rivjärn
Alla ingredienser framtagna, uppmätta och skalade
Stekpanna till rostning av pinjenötter
Större skål till vinaigretten
4 tallrikar

Ingredienser

  • 8 skivor skinka
  • 1 ask rucolasallad
  • 3 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 syrligt äpple
  • 2 msk pinjenötter, rostade

Vinaigrette

  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 msk fikonvinäger
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 krm flingsalt [1 krm]
  • 0,5 krm svartpeppar, från kvarn, ca 2-3 drag

Gör så här

  1. Sätt en torr stekpanna på spisen.
  2. Fördela skinkan på tallrikar. Lägg ruccolan i en skål, ta i pepparroten. Skiva äpplet tunt och blanda med salladen. Rosta pinjenötterna.
  3. Blanda vinaigretten och häll över. Fördela salladen på tallrikarna, strö över de varma pinjenötterna.