Tomatsalsa med nachoschips

Tomatsalsa med nachoschips
Foto: TV4

En fredagsklassiker!

Tänk på:
Ta bort kärnhuset från jalapeños, styrkan sitter i även om den är inlagd.

Mise en place:
Portionsformar, t ex crème bruléeformar
Skål/bunke att röra ihop creme fraiche och yoghurt i
Alla övriga ingredienser uppmätta i skålar

14 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 3 st kvisttomater
  • 1 st skalad schalottenlök
  • 1 dl skuren ananas i tärningar, ca 1/4 ananas
  • 3 msk Ajvar relish
  • 1 msk hackad inlagd jalapeños, ca 3-4 skivor jalapeños
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 st avokado

Naturella nachoschips

  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk god olivolja

Gör så här

  1. Klyfta och ta bort kärnhuset på tomaterna, skär köttet i tärningar.
  2. Finhacka löken och blanda med tomaterna. Rör i ajvar relish och hackade jalapeños.
  3. Ta bort stammen från ananasen och skär köttet i tärningar, blanda med tomatblandningen.
  4. Halvera avocadon och ta bort kärnan, gröp ur den smått med en sked, lägg direkt i salsan.
  5. Rör ihop yoghurt och creme fraiche, fördela i portions formar, toppa med salsan och stick ner några chips. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept