Råraka med löjrom alt sikrom, vispad creme fraiche och rödlök

Råraka med löjrom alt sikrom, vispad creme fraiche och rödlök
Foto: TV4

Underbart gott och så enkalt att göra.

Mise en Place:
Skala potatisen
Rivjärn och stor tallrik
Skål med en sil i (till potatisen)
2 st stora stekpannor och stekspade
Skål till att vispa creme fraichen
Elvisp alt. visp och en stark högerarm
4 små tallrikar, bestick

5 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 6 st medelstora skalade potatisar
  • olja och smör till stekning
  • salt och peppar
  • 1 dl löjrom alt sikrom, ishavsrom, 80 g
  • 1 st skalad rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • dill till garnering

Gör så här

  1. Riv potatisarna grovt: Sätt två stora stekpannor på spisen, lägg i smör och olja. Krama ur potatisen och stek 4 plättar av den rivna potatisen. Låt det steka så att det blir riktigt krispigt. Salta och peppra. Vänd plättarna och stek vidare.
  2. Finhacka rödlöken. Häll upp creme fraichen i en skål. Vispa med elvisp så att den styvnar. Den kommer att bli lös precis när du börjar vispa sen blir den hård igen. Lägg upp rårakorna på 4 tallrikar, lägg en kula crème fraiche på och en klick rom. Avsluta med att strö över löken och garnera med dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept