Tinas tomatsallad med mozzarella

Tinas tomatsallad med mozzarella
Foto: Bibbi Lirenius Ringqvist

Lätt och gott som förrätt!

Mise en Place
Gourmetsalt
Svartpeppar på kvarn
Smakskedar i vatten
Kallpressad rapsolja
skål till tomat kram
Lite större uppläggningsfat
4 mindre tallrikar
Knivar och gafflar
Alla ingredienser uppmätta i ev skålar

Se Tinas cookalong i TV4 Play!


21 november 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st skalad schalottenlök
  • 1 ask cocktailtomater
  • 4 st ansjovisfile samt 2 msk ansjovis spad
  • rivet skal och saft från ½ citron
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 250 g mozzarellakulor
  • svartpeppar på kvarn
  • 20 g färsk dill
  • Någon form av surdegsbröd, grekiskt el lantbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera tomaterna och lägg i en skål. Skiva löken och blanda med tomaterna. Blanda i citronzesten, saften, honungen och oljan. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Krama tomaterna i 30 sek. Skiva upp mozzarellan och häll tomatblandningen över. Stek brödet på ena sidan i en stekpanna med olja tills det är gyllenbrunt.
  4. Skär brödet i kuber, blanda ner. Strö över dillen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept