Inlagd strömming "Boquerones"

Inlagd strömming "Boquerones"
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé eller skarpsill, rensad
  • 3 st citroner, ca 2.5 dl citronjuice
  • 1,5 msk salt
  • 3 dl olivolja (till förvaring)
  • Svartpeppar, från kvarn
  • 3 st vitlöksklyftor, krossade
  • Färska örter t ex citrontimjan, persilja
  • 3-4 skivor citron

Gör så här

  1. Skölj strömmingen och dra bort skinnet.
  2. Marinera strömmingen i citronjuice och salt tills köttet blir helt vitt (ca 8 timmar), ställ in i kylen under processen.
  3. Sila av citronjuicen.
  4. Varva övriga ingredienser med strömming i en glasburk så att oljan täcker strömmingen.
  5. Förvara i kyl.
  6. Avsluta med citronskivorna som du lägger på som ”lock”.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept