Ceviche på pilgrimsmussla

Ceviche på pilgrimsmussla
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 0,5 st röd paprika
  • 0,5 st skalad gurka
  • 1 st skalad schalottenlök
  • 25 g färsk bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • Rivet skal från 1 lime
  • Saft från 3 lime
  • 0,5 msk flytande honung
  • 0,5 st färsk chili
  • 0,5 msk hel kummin
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Dela musslorna i tunt och lägg i en vid skål. Pressa över limesaften och låt stå.
  2. Skär paprikan i tärningar, finhacka persiljan. Skär gurkan med en osthyvel.
  3. Finhacka chilin, hacka löken och blanda ner allt i skålen med musslorna.
  4. Riv i limeskalet och avsluta med olivolja. Salta och dra rejält med svartpepparn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept