Sorbet al Lampone - Hallonsorbet

En hemmagjord hallonsorbet toppad med filead apelsin, fänkål och fänkålsdill.

Du hittar alla recept från Nyår med Tina

här


22 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 2 dl socker
  • 5 dl vatten
  • 8 dl hallon, frysta, lite drygt
  • 0,5 st citron, saften
  • 1 st äggvita, lättvispad

Garnering

  • Fileade apelsiner (klyftor utan hinna)
  • Fänkål, tunt skuren
  • Färnkålsdill

Gör så här

  1. Sorbet
    Värm socker och vatten i en kastrull under omrörning tills sockret lösts och du fått en sockerlag.
  2. Låt svalna.
  3. Tina hallonen.
  4. Kör hallonen i en matberedare.
  5. Sila purén genom en trådsil för att få bort kärnorna.
  6. Blanda den silade purén med sockerlagen.
  7. Smaka av med citronjuicen tills en frisk smak.
  8. Frys i glassmaskinen.
  9. Tillsätt den lättvispade äggvitan när sorbeten börjar stelna.
  10. Vid servering
    Garnera med apelsinfiléer, fänkål och lite av färnkålsdillen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept