Passionsfruktsparfait med citrussallad

Passionsfruktsparfait med citrussallad
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Passionsfruktsparfait med citrussallad

Av: Tina Nordström

Från: Tinas Julkök källa

10 ingredienser

En uppfriskande syrlig efterrätt med smak av glögg och jul.

Se fler recept från

Tinas julkök

Ingredienser

Parfait

  • 10 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 8 passionsfrukter
  • 1,5 dl vit glögg
  • 0,5 citron, zest och saft
  • 5 dl grädde, lättvispad

Citrussallad

  • 2 grapefrukter
  • 2 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 1-2 msk lönnsirap

Gör så här

Parfait

  1. Vispa socker och äggulor pösigt.
  2. Gröp ur passionsfrukterna och blanda ned med glöggen, passionsfrukten och citronzesten samt saften.
  3. Blanda sedan ned grädden och lägg upp i form och ställ in i frysen i ca 3 timmar (gärna över natten).

Citrussallad

  1. Filea grapefrukten och apelsinen, lägg i en skål.
  2. Rulla granatäpplet så att kärnorna lossnar.
  3. Bryt upp och pilla ner kärnorna i salladen.
  4. Ringla över lönnsirapen.
  5. Ställ kallt tills servering.