Melon med mynta och äpple- och citrongranité

Melon med mynta och äpple- och citrongranité
Foto: Bibbi Lirenius Ringqvist
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Melon med mynta och äpple- och citrongranité

5 ingredienser

En superenkel dessert som svalkar bra.

Mise en Place:
4 cocktail glas till servering
1½ dl äppeljuice färskpressad i en skål
Saft från ½ citron i en skål
1½ msk florsocker i en skål
Visp
En större glasform t ex lasagneform, pajform (Se också till att det finns bra plast på det kallaste stället i frysen, ex längst ner.)
4 snygga glas till desserten, ställ i frysen

KÖRIS:
Skala melonen
Kärna ur den
Skär den i bitar, lägg i skål
Hacka myntan
Fördela i cocktailglas
Ta ut granitén
Raspa över graniten

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl äppeljuice, färskpressad
  • 0,5 citron, saft av
  • 1,5 msk florsocker
  • 1 melon (till exempel galia-, nät-, el honungsmelon)
  • 1 kruka färsk mynta

Gör så här

  1. Blanda, äpplejuice, saften från i citron och sockret i en avlång brödform. Ställ in i frysen i ca 1 timme.
  2. Skär melonen i bitar, finhacka myntan och blanda ner med melonen. Fördela blandningen i fyra glas och ställ i kylen.
  3. Ta ut granitén (äppeljuice blandningen) ur frysen. Dra, raspa, med en gaffel i granitén och fördela det över melon och myntablandningen. Servera direkt, om det blir granité över så kan du frysa om den.