Mascarponegratinerade björnbär med Grand Marnier

Mascarponegratinerade björnbär med Grand Marnier
Foto: TV4

Otroligt enkelt och så gott. Grand Marnier är en klassiker om an vill göra goda desserter.

Mise en Place
Skål till björnbären
Skål till att blanda krämen

28 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 250 g frysta björnbär
  • 2 msk valfri likör (t ex Grand Marnier el Drambuie)
  • skal och saft från ½ lime
  • 250 g mascarponeost
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk 4 tsk (rågade) ljust muscovadosocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, gärna varmluft om du har.
  2. Lägg björnbären i en skål, häll över likören och riv över lime skalet och pressa över saften. Blanda osten med äggulor och vaniljsocker.
  3. Lägg bären i låga portionsformar. Klicka över ostkrämen och strö en tsk muscovadosocker på toppen.
  4. Gratinera i ugnen i ca 5 minuter. Det ska bubbla lite i osten och sockret ska börja smälta.
  5. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept