Citronkräm med nötkrisp och granatäpplen

Citronkräm med nötkrisp och granatäpplen
Foto: TV4

Snabblagad dessert som är krispig och söt.

Mise en place:
Stekpanna till karamelliseringen
Ugnsfast form
Smörpapper till nötterna
4 skålar till servering
Skål till att blanda krämen

14 juli 2011
Visa mer

Du behöver

  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk lemon curd
  • 1 dl grovhackade osaltade cashewnötter
  • 0,5 dl grovhackade skalad mandel
  • 2 msk socker
  • 1 kula smör, ca ½ msk
  • bakplåtspapper
  • 1 st granatäpple
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Lägg smöret, nötterna och sockret i en stekpanna, låt det bli karamelliserat. Gyllenbrunt. Häll upp allt på ett bakplåtspapper.
  2. Blanda yoghurt och lemon curd i en skål, fördela i 4 glas eller små skålar.
  3. Halvera granatäpplet och ta ur "kärnorna" och saften. Fördela nötterna på citronkrämen, lägg på granatäpple-kärnorna. Och avsluta med att riva lite citronskal över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept