Tinas chokladmousse med tranbär och pistagenötter

6

Du behöver

  • 2,25 dl grädde
  • 2,25 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • 6 st äggulor
  • 450 g mörk choklad, finhackad
  • 5 dl grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Moussen:Börja med att göra en vaniljsås genom att koka upp grädde och mjölk tillsammans med den skårade vaniljstången. Rör under tiden ihop sockret och äggulorna. Häll gräddmjölken över äggvispet och rör om tills sockret har smält.
  2. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud försiktigt. Det skall inte koka, då blir såsen grynig. Vispa hela tiden till dess att det tjocknar och häll sedan vaniljsåsen över den finhackade chokladen. Rör ihop till en slät chokladkräm. Låt svalna.
  3. Vänd försiktigt ner den lättvispade grädden. Plasta bunken och ställ in den i kylen i minst en timme. Tranbär och hackade pistagenötter på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept