Lime-zabaglione med clementiner och blåbär

Lime-zabaglione med clementiner och blåbär
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Lime-zabaglione med clementiner och blåbär

8 ingredienser

Syrligt och krämigt till efterrätt.

Mise en place
Alla ingredienser upp mätta i skålar till såsen
Vid kastrull
Visp, ballong eller spiral
4 tallrikar (skålar)

Ingredienser

  • 200 g tinade blåbär
  • 2 tsk florsocker
  • 4 clementiner, skalade

Zabaglionesås

  • 4 äggulor
  • 5 msk florsocker
  • 4 msk vitt vin
  • 1 limefrukt, rivet skal
  • 2 limefrukter, saft

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till zabaglionesåsen i en vid kastrull. Vispa på hög värme, dra av från plattan från och till. Det får absolut inte koka. (85 grader, då koagulerar äggulorna) Vispa till en krämig konsistens.
  2. Blanda blåbären med florsockret, fördela på 4 djupa tallrikar. Skala clementinerna och skär de i tre bitar, fördela även de på tallrikarna.
  3. Napera över sabayonen. Färdigt.