Choklad- och messmörskaka

Choklad- och messmörskaka
Foto: TV4
1h
8

Du behöver

Chokladkaka

  • 250 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 1 dl messmör
  • 1,25 dl honung
  • 4 st ägg
  • 6 st digestivekex
  • 3 dl mandelbiskvier
  • 1 tomt mjölkpaket

Inkokta clementiner

  • 8 st clementiner
  • 1 dl vatten
  • 1 dl citronjuice
  • 3 dl socker
  • 1 st vaniljstång, skårad

Gör så här

  1. Choklad- och messmörskaka
    Smält chokladen, smöret och honungen i ett vattenbad.
  2. Dela äggen. Slå sönder äggulorna och vispa äggvitorna styva.
  3. När chokladblandningen har smält, låt den svalna något.
  4. Rör sedan ner äggulorna i chokladblandningen och efter det vänds de vispade äggvitorna ner. Obs! se till att äggulorna är rumstempererade innan de blandas ner i den varma chokladen.
  5. Krossa biskvierna och kexen.
  6. Klipp sönder mjölkpaketet på längden så att du får en ”brödforms liknande form”
  7. Lägg sedan ett lager av krossen i botten och blanda sen ner choklad över.
  8. Varva sedan med kross och choklad, lager på lager, hela vägen upp.
  9. Ställ i kylen i cirka 1 dygn.
  10. Inkokta clementiner
    Koka upp vattnet, citronjuicen, sockret och vaniljstången.
  11. Skala clementinerna och lägg ner dom i den kokande lagen.
  12. Låt sjuda i 3-5 minuter låt sedan svalna något.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept