Enkla grilltillbehör

Enkla grilltillbehör
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Enkla grilltillbehör

19 ingredienser

Tre goda röror att servera till grillat: mangosalsa, guacamole, och oliv- och sardellröra (tapenade).

Ingredienser

portioner

Mangosalsa:

  • 2 mango
  • 1 knipplök
  • 1 limefrukt, saft och rivet skal
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • libbsticka (eller annan ört)
  • salt
  • peppar

Guacamole:

  • 2 avokador
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, pressad (eller 1 pressad lime)
  • ev 3 msk olivolja

Oliv- och sardellröra:

  • 0,5 ask sardellfilé
  • 2,5 dl svarta oliver
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Mangosalsa: Skär ner mangon i mindre tärningar. Skiva sommarlöken tunt på sniskan. Blanda mangon, olivoljan, äppelcidervinägern, löken, saften och skalet från limen i en skål. Smaksätt med libbsticka, salt och peppar.
  2. Guacamole: Finhacka löken. Rosta vitlöken i lite olja tills den fått en brun färg. Gröp ur avokadon och mosa med en gaffel. Mosa vitlöken och lägg i. Ta 2 msk av den finhackade löken och tillsätt i blandningen, häll i saften från citronen (eller limen) samt blanda i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Oliv- och sardellröra: Häll allting förutom olivoljan i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät massa. Mata i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.