Enkla grilltillbehör

Enkla grilltillbehör
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Tre goda röror att servera till grillat: mangosalsa, guacamole, och oliv- och sardellröra (tapenade).

16 juni 2010
Visa mer
4

Du behöver

Mangosalsa:

  • 2 st mogna mangofrukter
  • 1 st sommarlök
  • 1 st lime (saft och rivet skal)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • libbsticka eller annan ört
  • salt och peppar

Guacamole:

  • 2 st mogna avokadofrukter
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st pressad citron eller 1 pressad lime
  • 3 msk olivolja ev

Oliv- och sardellröra:

  • 0,5 ask sardeller
  • 2,5 dl svarta oliver
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Mangosalsa: Skär ner mangon i mindre tärningar. Skiva sommarlöken tunt på sniskan. Blanda mangon, olivoljan, äppelcidervinägern, löken, saften och skalet från limen i en skål. Smaksätt med libbsticka, salt och peppar.
  2. Guacamole: Finhacka löken. Rosta vitlöken i lite olja tills den fått en brun färg. Gröp ur avokadon och mosa med en gaffel. Mosa vitlöken och lägg i. Ta 2 msk av den finhackade löken och tillsätt i blandningen, häll i saften från citronen (eller limen) samt blanda i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Oliv- och sardellröra: Häll allting förutom olivoljan i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät massa. Mata i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept