Tinas inköpslista - program 10. Sänds 23 november

Tinas inköpslista - program 10. Sänds 23 november
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tinas inköpslista - program 10. Sänds 23 november

Av: Tina Nordström

Från: Tinas cookalong 1

29 ingredienser

Inköpslistan till alla tre recept i Tinas tionde program. Till förrätt lagar Tina ceviche på pilgrimsmussla. Till varmrätt blir det oxfilé med varma tomater och bearnaisesås. Och till dessert serveras bärsoppa med chokladmousse.

Ingredienser

portioner

I frukt- och grönsaksdisken

  • 20 körsbär (små tomater (cocktail eller körsbär))
  • 1 klyfta vitlök, med skal och allt
  • 1 gul lök
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gurka
  • 1 schalottenlök
  • 3 limefrukter

I mejerihyllan

  • 6 äggulor
  • 2,5 dl grädde, lättvispad
  • 200 g smör, skirat

I bakhyllan

  • 125 g mörk choklad
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 msk farinsocker
  • 0,5 msk honung, flytande

I frysdisken

  • 250 g frysta hallon
  • kött
  • 4 bitar oxfilé (ca 200-230 g per person)

Fisk

  • 8 pilgrimsmusslor

Oljor och kryddor

  • 2 stjärnanis
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 kruka färsk dragon [ca 20 g]
  • 25 g färsk bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 chilifrukt
  • 0,5 msk hel kummin
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Se till att handla i god tid innan och att du har alla ingredienser, så blir det mycket enklare! /Tina
  2. Ceviche på pilgrimsmussla. DETTA BEHÖVER DU: Stor skål alt. lasagneform. 4 små tallrikar. Alla ingredienserna framtagna och skalade.
  3. Bärsoppa med chokladmousse. DETTA BEHÖVER DU: Skål till att smälta chokladen, gärna lite större glasskål. Grädden lätt vispad. Kastrull till sockerlagen. Stavmixer. Litermått gärna av plast att mixa bärsoppan.