Tinas inköpslista - program 10. Sänds 23 november

Tinas inköpslista - program 10. Sänds 23 november
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Inköpslistan till alla tre recept i Tinas tionde program. Till förrätt lagar Tina ceviche på pilgrimsmussla. Till varmrätt blir det oxfilé med varma tomater och bearnaisesås. Och till dessert serveras bärsoppa med chokladmousse.

10 november 2009
Visa mer
4

Du behöver

I frukt- och grönsaksdisken

  • 20 st små tomater (cocktail eller körsbär)
  • 1 st vitlöksklyfta (med skal och allt)
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st röd paprika
  • 0,5 st gurka
  • 1 st schalottenlök
  • 3 st lime

I mejerihyllan

  • 6 st äggulor
  • 2,5 dl lättvispad grädde
  • 200 g skirat smör

I bakhyllan

  • 125 g mörk choklad
  • 1 dl socker
  • 0,5 msk farinsocker
  • 0,5 msk flytande honung

I frysdisken

  • 250 g frysta hallon
  • kött
  • 4 st bitar oxfilé ca 200-230 g per person

Fisk

  • 8 st pilgrimsmusslor

Oljor och kryddor

  • 2 st stjärnanis
  • 1 st vaniljstång
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 st kruka färsk dragon, ca 20 g
  • 25 g färsk bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 st färsk chili
  • 0,5 msk hel kummin
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Se till att handla i god tid innan och att du har alla ingredienser, så blir det mycket enklare! /Tina
  2. Ceviche på pilgrimsmussla. DETTA BEHÖVER DU: Stor skål alt. lasagneform. 4 små tallrikar. Alla ingredienserna framtagna och skalade.
  3. Bärsoppa med chokladmousse. DETTA BEHÖVER DU: Skål till att smälta chokladen, gärna lite större glasskål. Grädden lätt vispad. Kastrull till sockerlagen. Stavmixer. Litermått gärna av plast att mixa bärsoppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept