Tinas inköpslista - program 10. Sänds 23 november

Tinas inköpslista - program 10. Sänds 23 november
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Inköpslistan till alla tre recept i Tinas tionde program. Till förrätt lagar Tina ceviche på pilgrimsmussla. Till varmrätt blir det oxfilé med varma tomater och bearnaisesås. Och till dessert serveras bärsoppa med chokladmousse.

10 november 2009
4

Du behöver

I frukt- och grönsaksdisken

  • 20 st små tomater (cocktail eller körsbär)
  • 1 st vitlöksklyfta (med skal och allt)
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st röd paprika
  • 0,5 st gurka
  • 1 st schalottenlök
  • 3 st lime

I mejerihyllan

  • 6 st äggulor
  • 2,5 dl lättvispad grädde
  • 200 g skirat smör

I bakhyllan

  • 125 g mörk choklad
  • 1 dl socker
  • 0,5 msk farinsocker
  • 0,5 msk flytande honung

I frysdisken

  • 250 g frysta hallon
  • kött
  • 4 st bitar oxfilé ca 200-230 g per person

Fisk

  • 8 st pilgrimsmusslor

Oljor och kryddor

  • 2 st stjärnanis
  • 1 st vaniljstång
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 st kruka färsk dragon, ca 20 g
  • 25 g färsk bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 st färsk chili
  • 0,5 msk hel kummin
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Se till att handla i god tid innan och att du har alla ingredienser, så blir det mycket enklare! /Tina
  2. Ceviche på pilgrimsmussla. DETTA BEHÖVER DU: Stor skål alt. lasagneform. 4 små tallrikar. Alla ingredienserna framtagna och skalade.
  3. Bärsoppa med chokladmousse. DETTA BEHÖVER DU: Skål till att smälta chokladen, gärna lite större glasskål. Grädden lätt vispad. Kastrull till sockerlagen. Stavmixer. Litermått gärna av plast att mixa bärsoppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept