Inköpslista Tinas Cookalong - program 1. Sänds 7 september

Inköpslista Tinas Cookalong - program 1. Sänds 7 september
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
4

Du behöver

I frukt- och grönsaksdisken

  • 3 st schalottenlökar
  • 1 l kantareller
  • 1 st gul lök
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 st vitlök
  • 1 st citron
  • 1 litet huvud isbergssallad
  • 2 st lime
  • 1 påse ruccolasallad
  • 1 st melon, till exempel galia-, nät-, el honungsmelon
  • 1 st squash

I kryddhyllan

  • 1 hel kanelstång
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen fänkål
  • 2 tsk senapsfrö
  • 4 hela nejlikor
  • 1 flaska olivolja
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 3 msk florsocker

Mejerivaror

  • 1 paket smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl äpplejuice, färskpressad
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 dl parmesanost

I fiskdisken/I köttdisken

  • 500 g blandfärs
  • 1 nät blåmusslor
  • 1 limpa vitt bröd

Gör så här

  1. Se till att handla i god tid innan och att du har alla ingredienser, så blir det mycket enklare! /Tina
  2. Kryddkokta blåmusslor med lime DETTA BEHÖVER DU: Stor kastrull med lock, slev att röra med, avlång brödform, skedar i vatten att använda vid avsmakning. FÖRBERETT OCH UPPMÄTT: De viktigaste ingredienserna framme och uppmätta i skålar, musslorna tvättade och kollade (knacka musslan lätt i bänken), två plastskålar att blanda i, 1 stekpanna minst 24 cm i diameter, tallrikar och skedar till servering.
  3. Kantarelltoppade färsbiffar. DETTA BEHÖVER DU: Salt och svart och vitpeppar på kvarn, 1 skål med skedar för smaksättning, olja och smör till stekning, skär av kanterna på brödet, använd förslagvis vanlig formfranska, 2 st plastskålar, en till att göra färsen i och den andra till kantarellerna, stekpanna, minst 24 cm i diameter, ugnsfast form, 1 plåt för ugn. FÖRBERETT OCH UPPMÄTT: Skölj svampen, hacka vitlöken, hacka schalottenlöken, riv parmesanosten, alla andra ingredienser uppmätta i skålar.
  4. Melon och mynta med äppelgranité. DETTA BEHÖVER DU: 1 avlång form som ska få plats i frysen (se till att det finns bra plats på det kallaste stället i frysen, dvs längst ner), 4 cocktailglas till servering. FÖRBERETT OCH UPPMÄTT: Dela melonen i mindre bitar, hacka myntan, alla övriga ingredienser uppmätta i skålar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept