Tom kha gai

25 min
4
Tom kha gai
Foto: tv4
25 min
4

Du behöver

  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 3 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chili
  • 1 citrongräs
  • 6 kaffir limeblad
  • 1 ingefära
  • 3 lime
  • 2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
  • 3 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 3 msk fisksås
  • 1 knippe färsk koriander
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Skala löken och vitlöken och finhacka dem. Kärna ur och strimla chilin. Krossa citrongräset genom att banka på det med baksidan av ett tjockt knivskaft.
  2. Skär kycklingen i grova strimlor eller bitar.
  3. Häll olja i en stor kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära, chili, citrongräs och kaffir limeblad. Fräs det i 2 minuter, tills löken blir mjuk.
  4. Häll på kokosmjölk, vatten, limesaft, salt och fisksås i kastrullen och koka upp, låt sjuda i 5 minuter.
  5. Lägg i kycklingen. Koka upp soppan igen, och sjud den i ca 10 minuter.
  6. Strö hackad koriander över den varma soppan och servera direkt i soppskålar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept