Pulled pork på Tinas vis

Pulled pork på Tinas vis
Foto: TV4

Pulled pork, långkokt fläskkarré, serverad i asiatisk pannkaka med "hojjsansås" (hoisinsås) samt rimmad gurka med ingefära.


4 april 2013
Visa mer
30 m + 1 dygn
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 kg fläskkarré
  • 2-3 dl barbecuesås
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja

"Hojjsansås"

  • 0,5 dl tahinipasta
  • 0,75 msk japansk soya
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5-1 tsk sambal olek
  • 0,75 msk kaffe
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 msk mirin

Pannkakssmet

  • 5 dl mjölk
  • 4 dl mjöl
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 citron, rivet skal
  • 0,5 citron, saften
  • 1 klyfta vitlök, riven

Gurka

  • 1 gurka
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk ingefära, riven
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk olivolja

Gör så här

  1. Dag 1
    Lägg köttet i en gryta, häll över barbecuesåsen,olivolja, paprikapulver och cayennepeppar. Sätt ugnen på 110 grader. Sätt in grytan i ugnen när tänderna är borstade och gå och lägg dig. Efter ca 9 timmar tar du ut den.
  2. Dag 2
    "Hojjsansås"
    Blanda allt i en skål, klart. Ställ åt sidan.
  3. Pannkaka
    Blanda smeten och stek dem på svag värme. Jag drar ibland lite lite fett i pannan och har du en vissen stekpanna behöver du mer fett. Pannkakorna ska bli bleka och tunna.
  4. Ingefärsrimmad gurka
    Skala och ta bort kärnhuset från gurkan, skär den i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg den i en påse och strö över saltet.
  5. Riv ingefäran och lägg i en liten skål, blanda i oljan och vinägern.
  6. Låt gurkan rimmas i ca 10 minuter.Är den för salt skölj den lätt. Blanda upp gurkan med ingefära, vinäger och olivolja.
  7. Garnera med gröna skott typ krasse/ vetegräs eller sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Mandoliner från kända varumärken

Mandoliner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept