Dillkött med pressad potatis

Dillkött med pressad potatis
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Dillkött med pressad potatis

16 ingredienser

Dillkött, kokt kalv i sötsyrlig dillsås. Servera med pressad potatis.

Ingredienser

portioner
  • 1-1,5 kg kalvbog benfri skuret i grytbitar (eller högrev)
  • 2 morötter
  • 8-10 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 10 vitpepparkorn
  • 3-4 lagerblad
  • 2 knippen dill
  • smör, till fräsning

Dillsås

  • buljongen från koket
  • 3 dl vispgrädde
  • ev majsstärkelse, till redning
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • vitpeppar, ur kvarn

Tillbehör

  • potatis, pressad
  • grönsallad, med raspad färsk pepparot och lite olivolja

Gör så här

  1. Sautera grytbitarna med lök ,vitlök och morötter , tillsätt kryddorna , dillstjälkar (spara resten till såsen) och vatten så det täcker köttet och låt sjuda på svag värme i 1- 1 ½ timme.
  2. .Sila av buljongen och koka ihop med övriga i ingredienser till såsen, smaksätt med ättika , socker och salt/peppar.
  3. Till sist, hacka ner färsk dill och blanda ner i såsen .
  4. Servera dillköttet med kokt pressad potatis och en grönsallad..