Snabb ostfondue med parmesanbröd

 Snabb ostfondue med parmesanbröd
Foto: TV4

Magisk ostfondue som är riktigt enkel att göra. Serveras med parmesangratinerat bröd. Ostfrossa, helt enkelt!

28 augusti 2014
Visa mer

Du behöver

  • 1 Vacherin Mont dor, Epoisse eller Delice de Bourgogne (ca 500 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,75 dl halvtorrt vitt vin
  • 1 ark aluminiumfolie

Parmesanbröd

  • 1 ljust eller mörkt surdegsbröd
  • 75 g smör
  • 2 tsk dijonsenap
  • 50 g riven parmesan (ca 2 dl)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vira lite folie runt ostasken, håll öppningen och toppen på osten fri.
  3. Skala vitlöksklyftan och skiva den tunt. Stick ner den i osten och skeda över vinet. Se till att det rinner ner i skårorna. Sätt in i ugnen och baka i ca 15 minuter, tills osten smälter och blir mjuk. Servera med massor av parmesanbröd (se nedan).
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i avlånga stavar och lägg dem i en skål. Smält smöret och blanda i senapen. Häll det över brödet och vänd runt det ordentligt. Avsluta med den rivna parmesanosten.
  5. Lägg brödet på ett galler, sätt en ugnsform under och rosta det sedan i ugnen i ca 15 minuter tills bröden är frasiga och vackert gyllenbruna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept