Friterad avokado med zatar och labneh

30 min
4
Friterad avokado med zatar och labneh
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 3 avokado
  • 1-2 dl labneh eller avrunnen tjock yoghurt
  • saft från 1 lime
  • salt och svartpeppar

Frityrsmet

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt mineralvatten
  • 2 msk bakpulver

Zatar kryddmix

  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk sumac
  • 3 msk oregano, finhackad
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Rör samman frityrsmeten.
  2. Dela , kärna ur och skala avokadon .Skär den i grova bitar och smaksätt limesaft , salt och peppar.
  3. Blanda samman ingredienserna till zatarkryddan, och lägg upp i en liten skål.
  4. Sätt en gryta med olja på spisen och hetta upp oljan till 160 grader eller sätt igång en fritös om du har en.
  5. Doppa avokadobitarna i frityrsmeten så det täcker frukten rejält, fritera dem ett par minuter tills de blir gyllenbruna och frasiga.
  6. Lägg upp på tallrikar och servera med labneh och doppa dem i zatarkrydda... stäng ögonen och njut!!!!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept