En riktigt Israelisk sallad

15 min
4
 En riktigt Israelisk sallad
Foto: TV4

Fräsch sallad med tomater, gurka, rödlök, örter, vitlök, chili och goda kryddor.

Det viktigaste här är att använda sig av riktigt mogna grönsaker som har rumstemperatur så att smakerna verkligen kommer fram, och ha en vass kniv när ni skär salladen så att den inte blir mosig...

5 juni 2014
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 4 mogna tomater, fint tärnade
  • 4 små libanesiska gurkor, fint tärnade
  • 1 rödlök, fint tärnad
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 0,5 röd eller grön chili, fint hackad
  • 1 nypa kanel
  • 1 tsk sumac
  • 1 dl koriander och mynta, hackad
  • 1 citron, pressad juice
  • 4-5 msk god olivolja
  • salt och svartpeppar ur kvarn

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser försiktigt i en skål.
  2. Smaksätt med pressad citronjuice, örter, salt och svartpeppar.
  3. Lägg upp fluffigt på ett stort fat och servera med övriga rätter eller bara som den är med lite varma pitabröd och yoghurt...
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept