Labneh med granatäpple och pistagenötter

Labneh med granatäpple och pistagenötter
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Labneh med granatäpple och pistagenötter

8 ingredienser

10 min

Fräscht tillbehör med syrlig yoghurt, söta granatäpplekärnor, salta pistagenötter och stark lök.

Ingredienser

portioner
  • 1 l labneh, avrunnen yoghurt
  • 2 granatäpplen
  • 0,5 dl rostade pistagenötter
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1,5 tsk muskot, riven
  • 1 tsk svartpeppar, krossad
  • 1 tsk flingsalt
  • olivolja

Gör så här

  1. Skeda upp yoghurten på ett fat. Ta ur kärnorna ur granatäpplet.
  2. Strö över nötter, granatäppelkärnorna och löken.
  3. Blanda kryddorna och strö över även dem på yoghurten. Avsluta med att ringla över olivolja och flingsalt.