Waldorfsallad med päron

Tinas waldorfsallad
Foto: Matton
Från Nyhetsmorgon

Tinas variant på waldorfsallad. God sallad med päron, blancherad rotselleri och en krämig dressing med hackade valnötter.

15 december 2012
Visa mer

Du behöver

  • 0,5 huvud rotselleri, grovt strimlad
  • 3 stjälkar stjälkselleri, skuren i bitar

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 krm salt
  • 2 dl rostade valnötter, grovt krossade
  • 2 st fasta päron

Till servering

  • Olivolja
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten.
  2. Förväll rotsellerin och stjälksellerin i ca 30 sekunder. Häll av vattnet, spola sellerin i kallt vatten och torka den med lite papper.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen och rör ner de krossade valnötterna.
  4. Skiva päronen grovt. Lägg upp allt på en tallrik, ringla olivolja över och smaksätt med peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept