Pilgrimsmusslor med melonsallad

Pilgrimsmusslor med melonsallad
Foto: TV4

Du behöver

  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 0,25 st vattenmelon
  • 0,5 st galiamelon
  • 0,5 st nätmelon
  • 2 st sommarlökar
  • 1 st grön el. röd chili
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe gräslökblommor el. vattenkrasse
  • 4 msk limejuice
  • 3 msk mirin
  • 0,5 l krossade cornflakes
  • 1 st äggvita, lätt uppvispad
  • 2 msk gräsig olivolja
  • Svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Skala och skär melonen i valfria snygga bitar, snitta löken och chili i tunna skivor.
  2. Blanda ihop en dressing av mirin, limejuice och olivolja smaksätt med svartpeppar, hacka över örterna grovt.
  3. Vänd ner dressingen i melonsalladen och blanda upp med övriga ingredienser.
  4. Doppa musslorna lätt i äggvita och panera cornflakes.
  5. Halstra pilgrimsmusslorna i en het stekpanna ett 1 minut på varje sida i lite smör och olivolja, smaksätt med salt och peppar lägg upp tillsammans med melonsalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept