Pilgrimsmusslor med melonsallad

Pilgrimsmusslor med melonsallad
Foto: TV4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 0,25 st vattenmelon
  • 0,5 st galiamelon
  • 0,5 st nätmelon
  • 2 st sommarlökar
  • 1 st grön el. röd chili
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe gräslökblommor el. vattenkrasse
  • 4 msk limejuice
  • 3 msk mirin
  • 0,5 l krossade cornflakes
  • 1 st äggvita, lätt uppvispad
  • 2 msk gräsig olivolja
  • Svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Skala och skär melonen i valfria snygga bitar, snitta löken och chili i tunna skivor.
  2. Blanda ihop en dressing av mirin, limejuice och olivolja smaksätt med svartpeppar, hacka över örterna grovt.
  3. Vänd ner dressingen i melonsalladen och blanda upp med övriga ingredienser.
  4. Doppa musslorna lätt i äggvita och panera cornflakes.
  5. Halstra pilgrimsmusslorna i en het stekpanna ett 1 minut på varje sida i lite smör och olivolja, smaksätt med salt och peppar lägg upp tillsammans med melonsalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept