Grillad hummer med ponzusås

2 - 4
Grillad hummer med ponzusås
Foto: TV4
2 - 4

Du behöver

  • ca 350-500 g levande hummer
  • 4 msk ponzusås
  • 4 msk yuzu/soyasås blandat 50/50 %
  • 0,5 l blandad svamp
  • 250 g brysselkål
  • 1 msk tryffelsmör
  • 1-2 msk smält smör till grillning
  • salt och svartpeppar ur kvarn

Gör så här

  1. Klyv hummern på mitten med en vass kniv (börja med att sticka spetsen rakt genom huvudet och fortsätt att klyva den på mitten längs kroppen). Om du gör detta snabbt och med bestämdhet så dör hummern direkt.
  2. Lägg hummerhalvorna med köttsidan uppåt och pensla på smält smör , salt och peppar.
  3. Grilla hummern ett par minuter på varje sida tills skalet börjar bli rött och hummerköttet blir fast.
  4. Ansa brysselkålen och pilla blad för blad så att du får en mängd med bara lösa blad .
  5. Stek på svampen hårt i en stekpanna med smör, tillsätt ponzu och yuzy/soya samt tryffelsmöret, koka ihop alltsammans till en simmig sky.
  6. Tillsätt brysselkålsbladen blanda samman så att bladen bara blir varma med svampen , smaksätt med salt och svartpeppar.
  7. Tag ur hummerköttet ur skalen och skär i bitar , lägg upp tillsammans med svamp- och brysselkålsalladen. Ringla skyn runt omkring.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept