Ris à la malta, gluten- och laktosfri

30 min
4
Ris à la malta, gluten- och laktosfri
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Ris à la malta, gluten- och laktosfri

  • 4 dl bovete, helt och skalat, blötlagt
  • 2 dl cashewnötter
  • ½ - 1 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1-2 krm ekologisk vaniljpulver

Jordgubbsås

  • 225 gram frysta jordgubbar, tinade
  • 4 dadlar

Topping

  • 2 clementiner
  • 4 msk råchoklad, hackad

Gör så här

  1. Ris à la malta, gluten- och laktosfri
    Blötlägg bovete i cirka 8 timmar.
  2. Täck med rikligt med vatten.
  3. Skölj av noggrant i ett durkslag/ trådsil med ljummet vatten så det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner.
  4. Lägg bovetet i en skål.
  5. Mixa cashewnötter med ½ dl vatten.
  6. Beroende hur stark din mixer är kan du behöva tillsätta mer vatten.
  7. Tillsätt honung och vaniljpulver och mixa till en krämig cashewkräm.
  8. Vänd ned cashewkrämen med bovetet och rör runt.
  9. Lägg upp i fyra skålar.
  10. Jordgubbssås
    Mixa de tinade jordgubbarna med 4 dadlar till en slät sås.
  11. Häll upp jordgubbssåsen på ris à la maltan.
  12. Topping
    Skala och skär clementinerna i mindre bitar och toppa tillsammans med raw cacao nibs i skålarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept