Hallonmousse med puffat ris och nötter

Hallonmousse med puffat ris och hasselnötter
Foto: TV4

Tina Nordströms goda dessert: hallonmousse med puffat ris och karamelliserade mandlar och hasselnötter.

11 april 2013
Visa mer
4

Du behöver

Hallonmousse

  • 500 g frysta hallon, tinade
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad

Puffat ris

  • 1 dl hasselnötter och mandlar, grovt krossade
  • 1 dl rispuffar
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Mixa hallon med florsocker. Sila bort kärnorna genom en sil.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter.
  3. Värm 1 dl av de mixade hallonen i en kastrull utan att de börjar koka.
  4. Krama ur gelatinbladen, rör ner dem i hallonen och rör tills de har smält. Häll tillbaka "gelatinhallonen" i resten av hallonpurén.
  5. Vispa grädden och blanda först bara 1/3 med hallonpurén. Blanda sedan i resten av grädden till en jämn kräm. Låt stå i kylen fram till servering.
  6. Puffat ris/nötter
    Rosta nötter/mandel och rispuffarna i en stekpanna, strö över sockret och låt det hela karamelliseras.
  7. Lägg ut på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  8. Servera hallonmoussen med puffat ris och nötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept