Tinas sabayonne med sommarbär

20 min
4
Zabaglione, zabaglione, zabajone, sabayonne
Foto: TV4
20 min
4

Du behöver

  • 1 ask jordgubbar
  • 1 ask körsbär
  • 1 ask ricotta

Sabayonne

  • 8 st äggulor
  • 100 g råsocker
  • 2 dl prosseco eller annat mousserande vin
  • 0,5 st citron, saften

Gör så här

  1. Dela ner jordgubbar och körsbären, fördela 2 msk ricotta i fyra skålar och toppa med bär, sätt in i kylen.
  2. Sabayonne
    Blanda samman äggulor, socker och prosecco i en rostfri bunke, vispa över ett varmt vattenbad tills smeten blir vit och fluffig, smaksätt med lite pressad citronjuice.
  3. Tag ut bärskålarna och skeda över den varma såsen, servera med ett leende, ät och njut...
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept