Äppelsorbet med yoghurt

Äppelsorbet med yoghurt
Foto: TV4

Enkel sorbet gjord på äppelmust, olivolja och yoghurt.

Receptet ger 1 liter sorbet. Receptet på Ewas äppeltarte hittar du

här


16 september 2014
Visa mer

Du behöver

  • 4 dl färskpressad äppeljuice eller syrlig frisk äppelmust
  • 1 dl citronsaft
  • 1,5 dl kesella eller tjock yoghurt
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 gelatinblad, blötlagda i kallt vatten

Gör så här

  1. Koka upp äppelmust och socker, smält gelatinbladen i lagen. Låt lagen svalna. Tillsätt citronsaft, olivolja och kesella/yoghurt i den avsvalnade lagen. Kör till sorbet i glassmaskin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept