Pizza på grillen ”3 formaggio”

45 min
4 pizzor

Lägg pizzan på grillen! Att grilla pizza är både enkelt och väldigt gott. Tina Nordströms variant med chèvreost, blåmögelost och gräddost är svårslagen.

24 november 2014
Visa mer
45 min
4 pizzor

Du behöver

Pizzadeg

  • 0,25 pkt jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • ca 2 msk olivolja, till pensling av brödet innan du grillar det.

Fyllning

  • 1-2 schalottenlökar, finhackade
  • 100 g mjuk krämig gräddost
  • 100 g chèvre
  • 100 g blåmögelost
  • olivolja
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i 4 delar och låt jäsa i ca 30 min.
  2. Kavla ut degbitarna och grädda direkt på grillgallret, eller baka direkt på en upphettad baksten i grillen så att degen blir frasig och gyllenbrun.
  3. Lägg på fyllningen och grädda i ca 10-12 minuter (lägg gärna över en folieform som lock de sista minuterna så att osten smälter). Avsluta med att toppa pizzan med hackad schalottenlök, olivolja och färsk rosmarin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept