Blötlägg citrongräset i kallt vatten i ca 15-20 minuter (då bränns det inte lika lätt vid grillning).
Blanda färsen med salt, riven lök och hackad persilja. Finhacka den yttersta delen av citrongräset och smaksätt färsen med ca 2 msk av hacket och lite grovmalen svartpeppar.
Forma färsen runt citrongräset längst ner vid roten till små järpformade bollar. Grilla spetten ett par minuter på varje sida på medelvarm grill, vänd dem lite då och då under tiden.
Fänkålsyoghurt
Skeda upp yoghurten på ett fat. Riv fänkålen grovt på rivjärn, skiva rädisorna och plocka ur kärnorna ur granatäpplet, fördela grönsakerna i lager ovanpå yoghurten. Smaksätt med riven färsk ingefära. Avsluta med att ringla över olivolja, svartpeppar och havssalt.
Edamamebönor
Hetta upp en stekpanna med olivolja och chiliflakes, tillsätt bönorna och sumac. Stek ett par minuter tills bönorna är genomvarma och smaksätt med havssalt. Lägg upp i skål eller ett fat, serveras varma.
Vitlökspitabröd
Blanda vitlöken med smält smör och salt, pensla bröden med smöret, och grilla dem tills de är gyllenbruna och krispiga.
Servering
Servera lammet med tillbehören och det grillade pitabrödet.