Glasnudeldumplings

Glasnudeldumplings
Foto: Tv4

Färska vårrullar eller dumplings med glasnudlar, koriander, lime och chilitriol. Veganska och glutenfria.

Chilidipp (för dig som inte gillar koriander eller kapris)
Blanda sweet-chili med chili-vitlök på flaska, pressa i en vitlök och en halv citron.
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

10 juni 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 8 rispapper
  • 3 dl glasnudlar
  • 2-3 msk sesamolja (mer eller mindre efter tycke och smak)
  • 1-2 rödlökar
  • 2-3 avokado
  • 3 dl jordnötter
  • 1 kruka gräslök

Tinas dumplingdipp

  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk kapris, mycket fint hackad (ersättning för fisksås)
  • 4 msk vatten
  • 1 msk råsocker
  • 1-2 vitlöksklyftor, hackade
  • 0,5 chili, finhackad (alt 0.5 msk chiliolja)
  • färsk koriander, finhackad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dippen och ställ åt sidan.
  2. Koka upp nudlarna ca 30 sek, eller tills de är mjuka (låt dem behålla ett visst tuggmotstånd). Låt vattnet rinna av i ett durkslag. Blanda nudlarna med sesamolja i en skål. Smaka av och låt svalna. Hacka nötter och rödlök.
  3. Blötlägg ett rispapper i taget, lägg ex. ett papper i en större tallrik Med vatten. Tar någon minut - obs låt det inte bli för mjukt då det lätt går sönder. När pappret är formbart lyfter du det försiktigt och lägger på en handduk. Lägg sen på nudlar, rödlök, jordnötter, en avocadobit och ett gräslöksstrå. Rulla försiktigt ihop. Färdig!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept