Timjanköttbullar

Timjanköttbullar
Foto: TV4

Steker du många köttbullar på en gång? Sätt då ugnen på 150°, ge köttbullarna stekyta i stakpannan och efterstek dem sedan i ugnen i 10-15 minuter.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 5-600 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1,5 dl vatten
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk timjan
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Blanda färs och ägg. Låt ströbrödet svälla i vattnet en stund och blanda därefter ner färsen.
  2. Riv morot och lök och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av och provstek gärna en klick för att kolla kryddningen.
  3. Forma små runda köttbullar. Stek i omgångar i panna med matfett på medelvärme. Skaka pannan då och då.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept