Timjanbiffar med puylinser och yoghurtdressning

30 m
4
Timjanbiffar med puylinser och yoghurtdressning
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 400 g puylinser, eller liknande linser

Biffar

  • 1 tsk torkad ramslök
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk kalvfond
  • 2 klyftor vitlök, fint rivna
  • 1 msk dijonsenap
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • olja och smör till stekning
  • ca 100 g babyspenat
  • ca 150 g färska haricot verts

Dressing

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, zest från hela och saft från halva

Gör så här

  1. Koka puylinser enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Mortla timjan och ramslök till ett fint pulver och blanda det tillsammans med alla andra ingredienser till biffarna, utom salt och peppar. Blanda så lite du bara kan för att inte få stabbiga biffar.
  3. Forma färsen med fuktiga händer till åtta biffar och salta och peppra rejält på ena sidan.
  4. Hetta upp olja och smör i en panna på medelhög värme tills smöret slutat bubbla. Då lägger du ner fyra av biffarna med den kryddade sidan neråt. Låt biffarna ligga och steka tills du precis ser köttsaften krypa upp på ovansidan, då saltar du och pepprar ovansidan och vänder på biffarna. Stek ytterligare ca 3 minuter tills du får en fin stekyta. Stek de återstående fyra biffarna på samma sätt, lägg de första på en tallrik och lägg över lite folie.
  5. Blanda alla ingredienser till den fräscha yoghurtsåsen.
  6. Koka eller ånga haricot vertsen i ca 2 minuter, tills de är knallgröna men fortfarande mycket krispiga. Spola av dem i kallt vatten, låt rinna av och vänd ner dem med spenaten.
  7. När biffarna är klara serverar du dessa omedelbart tillsammans med salladen, linserna och yoghurtdressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept